Boka tid: | |
Boka tid:

| |

Behandlingar

 

Tandvård

En undersökning innehåller flera moment. Med en sond undersöker vi dina tänder så vi kan upptäcka eventuella hål. Med röntgenbilder får vi möjlighet att se saker som är omöjliga att upptäcka annars. En tand kan se hel och fin ut utanpå och vara utan symtom (besvär) men ändå ha ett stort hål inuti.

Tandköttet tittar vi noga på för att se om det finns tecken på inflammationer och tandlossning. Tandlossning kan komma smygande utan att man märker något förrän det är försent att rädda tanden. Infektioner inne i tänderna kan många gånger vara utan besvär och så småningom påverka käkbenet och kroppen på andra sätt, därför tittar vi också på käkbenet och rötterna på de röntgenbilder vi tar.

Muskler och käkleder kontrolleras också för att se om det finns tendens att gnissla eller pressa tänder – något som är mycket vanligt idag! Slemhinnan i munnen speglar ofta allmäntillståndet i hela kroppen så den kontrolleras också vid undersökningen. Helheten är viktig därför vill vi också veta om du tar några mediciner eller står under annan läkarbehandling.

Vi vet att inget håller så bra som en egen frisk olagad tand, därför vill vi lära dig att i första hand vårda de tänder du har. Våra hygienister arbetar med förebyggande vård och sjukdomsbehandling hos de som är drabbade av tandlossning och kariesjukdomar. Du blir kallad per brev, telefon eller e-post efter att vi bedömt hur ofta du bör komma så du behöver inte hålla reda på när det är dax att boka nytt besök.

Akuttandvård

Vi hjälper dig samma dag om möjligt eller snarast när du behöver akut hjälp. Om vi inte finns tillgängliga exempelvis på kvällar och helger hänvisar vi till City Tandakut, Rörstrandsgatan 28 – Telefon 08-32 45 00. Du hittar mer information om detta på City Tandakut.

Barntandvård

Alla barn har gratis tandvård till och med 23 år. Om du väljer att gå till privattandläkare ringer du bara till oss och anmäler ditt barn så blir han/hon listad hos oss. Första gången barnet besöker tandläkaren är vid tre års ålder.

Vi riskbedömer alla barn och kallar dem efter behov dock måste alla barn komma minst vartannat år. Tandregleringsbehov bedöms i samråd med ortodontist. Om ditt barn behöver tandställning får du välja vilken ortodontist du vill gå till med ditt barn.

Specialisttandvård

Vid behov remitterar vi dig till ”våra specialister”som vi har ett nära samarbete med.