Observera att mellan 3 juli-31 juli har vi sommarstängt
Boka tid: | |
Boka tid:

| |

FAQ – Vanliga frågor och svar

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna som kommer in till oss hos Brommatandläkarna

Klicka nedan på den fråga du vill se svaret på.

Vi vill gärna att du betalar med kort men du kan också betala mot faktura. Faktura kostar 50:-.

Är du 0-23 år är all tandvård gratis, utom viss estetisk tandvård samt tandreglering som inte omfattas av landstingets kriterier för behandlingsbehov, vårdbehov 3 och 4.

Är du 24 – 29 år, eller 65 år och uppåt betalar du 390 kr för en undersökning om du i samband med undersökningen utnyttjar ditt tandvårdsbidrag på 600 kr.

Är du 30 – 64 år kostar det 690 kr då ditt tandvårdsbidrag är 300 kr.

Tandvårdsbidraget får du 1 gång/år från försäkringskassan och det uppdateras automatiskt i vårt journalprogram. Har du redan utnyttjat ditt tandvårdsbidrag kostar en undersökning 990 kr (100%).

Oberoende av ålder tillkommer en kostnad på mellan 300 kr – 590 kr om du har en mindre mängd tandsten som behöver tas bort. Vi erbjuder dig som har mer tandsten att kombinera tandläkarundersökning med en tandhygienistbehandling c:a 60 min.

Den nya tandvårdsreformen innebär i korthet att du betalar 100% upp till 3000 kr . Mellan 3000 kr – 15 000 kr betalar du 50% , från 15 000 kr och uppåt betalar du 15%. Gäller på aktuellt referenspris. (OBS ! gäller dock ej på all tandvård, samt materialkostnad tillkommer).

Du kan ringa på telefon 08-25 50 80 och boka in en tid, via e-post på info@brommatandlakarna.se eller boka tid online.

Ett besök på 60 min. kostar c:a 1740 kr, beror på vilka åtgärder som används och det beror i sin tur på vilket ”tillstånd” din mun är i.

Ja, det kan det. Speciellt om man aldrig har varit hos hygienist eller haft ett långt uppehåll och har mycket tandsten att skrapa bort med inflammation i tandköttet. Det kan kännas ont och ömt i flera dagar, ibland längre. Det går över och är inget farligt.

En lagning kostar från 835 kr till 2 880 kr. Priset beror på hur många ytor på tanden som lagas samt vilken tand i bettet det gäller.

På samma sätt som ovan, vi debiterar tid som ej avbokas mer än 24 timmar innan utsatt tid. Det kostar 450kr, 500kr eller 800kr (barn 400kr) beroende på hur lång tid som bokats.

Pulpan inne i tanden kan bli irriterad efter en lagning, det är ganska vanligt att tanden ilar några veckor efteråt, ibland kan det dröja kvar i flera månader. Om däremot tanden är öm när du biter hårt på den kan det vara fyllningen som är lite för hög. Ring då och boka tid så putsar vi till den.

Ja det gör vi om du går hos en läkare som rekommenderar dig en snarkskena kan du be att han skickar en remiss till oss.

Ja, i mån av tid kan du få komma på akutbehandling. Är du kund hos oss får du komma samma dag eller snarast.

Vi rekommenderar hemblekning med ”whitenessperfect” 10%, den ger bästa effekt och är mest skonsam mot tänderna.

Först bokar du en tid hos oss och vi tar färg på dina tänder, polerar och tar avtryck för skenor som vi framställer efter dina tänder. Efter det får du en ny tid då vi instruerar dig hur du ska använda skenan. Sedan gör du behandlingen och återkommer för färgtagning och resultat.

Blå/grå tänder har svårare att blekas gul/bruna tänder bleks lättare. Om vi bedömer att du redan har så vita tänder att det inte skulle ge någon effekt att bleka, eller att du av någon annan anledning inte har lämpliga tänder att bleka avråder vi dig.

Det beror på att vi trivs med vårt jobb och med varandra. Vi brinner för att tillhandahålla högkvalitativ tandvård. Belöningen är att kunden känner sig nöjd och väl omhändertagen.

Den vanligaste orsaken till att en frisk tand skadas är karies, då måste man ta bort det skadade området och ersätta det med en fyllning annars växer skadan och pulpan (nerven) i tanden kan bli skadad.

Både fyllningar och tänder åldras med tiden både p.g.a den miljön som finns i munnen och det slitage och nötning tanden utsätts för. En ersättning i form av lagning eller krona har alltid en begränsad livslängd i munnen. Det mest hållbara är den friska och olagade tanden.

Ja, vi kan ta emot nya kunder.

Ja, det gör vi gärna då flera av oss har lång erfarenhet av barntandvård.