Vi jobbar kontinuerligt med att minska smittspridningen. Läs mer om våra säkerhetsåtgärder här>>.

FAQ – Vanliga frågor och svar

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna som kommer in till oss på www.brommatandlakarna.se

Klicka nedan på den fråga du vill se svaret på.

Ett besök på 60 min. kostar c:a 1520:-, beror på vilka åtgärder som används och det beror i sin tur på vilket “tillstånd” din mun är i. Se fliken tandvårdstaxa kod 111-114, 121-128, 201-206 samt 301-343.

Är du 0-23 år är all tandvård gratis, utom viss estetisk tandvård samt tandreglering som inte omfattas av landstingets kriterier för behandlingsbehov, vårdbehov 3 och 4.

Är du 24 – 29 år, eller 65 år och uppåt betalar du 295:- för en undersökning om du i samband med undersökningen utnyttjar ditt tandvårdbidrag på 600:-.

Är du 30 – 64 år kostar det 595:- då ditt tandvårdsbidrag är 300:-.

Tandvårdsbidraget får du 1g./år från försäkringskassan och det uppdateras automatiskt i vårt journalprogram. Har du redan utnyttjat ditt tandvårdsbidrag kostar en undersökning 895:- (100%).

Oberoende av ålder tillkommer en kostnad på mellen 300:- till 500:- om du har en mindre mängd tandsten som behöver tas bort. Vi erbjuder dig som har mer tandsten att kombinera tandläkarundersökning med en hygienistbehandling c:a 60 min.

Den nya tandvårdreformen innebär i korthet att du betalar 100% upp till 3000:- . Mellan 3000:- – 15.000:- betalar du 50% , från 15.000:- och uppåt betalar du 15%. Gäller på aktuellt referenspris. (OBS ! gäller dock ej på all tandvård, samt materialkostnad tillkommer).

En lagning kostar från 795:- till 1990:-. Priset beror på hur många ytor på tanden som lagas samt vilken tand i bettet det gäller.

Den vanligaste orsaken till att en frisk tand skadas är karies, då måste man ta bort det skadade området och ersätta det med en fyllning annars växer skadan och pulpan (nerven) i tanden kan bli skadad.

Både fyllningar och tänder åldras med tiden både p.g.a den miljön som finns i munnen och det slitage och nötning tanden utsätts för. En ersättning i form av lagning eller krona har alltid en begränsad livslängd i munnen. Det mest hållbara är den friska och olagade tanden.

Ja, vi kan ta emot nya kunder.

Ja, det gör vi gärna då flera av oss har lång erfarenhet av barntandvård.

Ja det gör vi om du går hos en läkare som rekommenderar dig en snarkskena kan du be att han skickar en remiss till oss.

Vi vill gärna att du betalar med kort men du kan också betala kontant eller mot faktura. Faktura kostar 50:-.

Ja, i mån av tid kan du få komma på akutbehandling. Är du kund hos oss får du komma samma dag eller snarast.

Vi rekommenderar hemblekning med “whitenessperfect” 10%, den ger bästa effekt och är mest skonsam mot tänderna.

Först bokar du en tid hos oss och vi tar färg på dina tänder, polerar och tar avtryck för skenor som vi framställer efter dina tänder. Efter det får du en ny tid då vi instruerar dig hur du ska använda skenan. Sedan gör du behandlingen och återkommer för färgtagning och resultat.

Blå/grå tänder har svårare att blekas gul/bruna tänder bleks lättare. Om vi bedömer att du redan har så vita tänder att det inte skulle ge någon effekt att bleka, eller att du av någon annan anledning inte har lämpliga tänder att bleka avråder vi dig.

Pulpan inne i tanden kan bli irriterad efter en lagning, det är ganska vanligt att tanden ilar några veckor efteråt, ibland kan det dröja kvar i flera månader. Om däremot tanden är öm när du biter hårt på den kan det vara fyllningen som är lite för hög. Ring då och boka tid så putsar vi till den.

Det beror på att vi trivs med vårt jobb och med varandra. Vi brinner för att tillhandahålla högkvalitativ tandvård. Belöningen är att kunden känner sig nöjd och väl omhändertagen.

Ja,det kan det speciellt om man aldrig har varit hos hygienist eller haft ett lånt uppehåll och har mycket tandsten att skrapa bort med inflammation i tandköttet. Det kan kännas ont och ömt i flera dagar, ibland längre. Det går över och är inget farligt.

Du kan ringa på telefon 08-25 50 80 och boka in en tid eller via e-post på info@brommatandlakarna.se.

På samma sätt som ovan, vi debiterar tid som ej avbokas mer än 24 timmar innan utsatt tid. Det kostar 450:- 500:- 800:- beroende på hur lång tid som bokats. Barn 200:-

Load More

[contact-form-7 404 "Hittades inte"]